bizarre tijden…

En dan kom je na twee keer een maandje “sabbatical” weer terug op je werkplek, verheugd om weer eens lekker te sleutelen, fijn om weer onder je collega’s te zijn, en samen de winkel het nieuwe jaar in te fietsen.
Maar hoezeer zijn de tijden veranderd:
De winkel is stil, geen muziek, geen overdaad aan licht en geen collega’s. We zijn gesloten, net als de gehele middenstand in het dorp. Alleen de werkplaats blijft open, immers er wordt nog altijd flink gefietst, en heus niet alleen voor de recreatie!

Fietsen heeft een groot voordeel. Het beschermt je op verschillende manieren tegen het virus. Virologen die gespecialiseerd zijn in het coronavirus, zien fietsen als de perfecte zelfbescherming.

Het is een beetje wennen, zo in je eentje. Zelfs de klanten, die alleen op afspraak verschijnen, blijven – met alle begrip – niet wachten; de richtlijnen laten niet toe dat mijn anders zo gastvrije “zithoek” compleet met koffie en tijdschriften, kan worden gebruikt. Er gaat wel iets verloren aan juist dat persoonlijke wat je als huis-monteur te bieden hebt. Hoe belangrijk was het immers om in gesprek te blijven, te luisteren en niet alleen ter Lering maar ook voor den Vermaak.

Met grote nadruk poets ik na afloop handvatten, zadel en pakjesdrager met alcohol. Nooit eerder had ik zulke uitgedroogde maar smetvrije handen.
Liters ontsmetting, dozen vol met mondkapjes en kilometers Kingsize toiletpapier; het zijn de Nieuwe Noodzakelijkheden geworden naast binnenbanden, fietsventielen en heerlijk zachte zadels.
Ooit was het dragen van mondkapjes onvoorstelbaar, zoiets zag je immers in de Verre Aziatische landen… Nu ervaren we dat anders en voelen ons weerloos, naakt en haast schuldig zonder !

Hoe bepalend is nu het fronzen, of oplichten van één of beide wenkbrauwen geworden, nu een ontwapenende glimlach of teleurgestelde grimas niet meer behoort tot de vocabulaire van onze westerse lichaamstaal.

Met wat rust op je heen, en zeker met een ongestoord stukje klassieke muziek op de achtergrond werkt het wel lekker door. De agenda is nog altijd vol met winteronderhoud en onverwacht lekke en te ver versleten banden.
Kortom het leven in de werkplaats zal niet snel als thuiswerk achter de laptop kunnen worden beoefend. Volop aandacht evenwel voor interne podcasts en online training. En uiteraard vierden we ná werktijd de verjaardag van collega P. op een virtueel maar traditionele wijze…

En, als het aan mij zou liggen: straks wordt wellicht tijdens de avondklok naast het uitlaten van je hond ook het weer eens uit de hand gelopen ommetje op de fiets oogluikend gedoogd.

 

There’s nothing better
than sinking into my feather pillows
after a hard day’s work

😉

 Categorieën:Gedachten van de Fietsmaker

5 replies

 1. Hahaha leuk om te lezen. Ik had je even gestalked.
  Je naam stond op de bon.
  Je bent geen doorsnee fietsmaker. Vond het gezellig om met mijn fietst langs te komen.
  Groetjes van de haflinger over wie je gedroomd had🤩
  Eline
  https://www.icloud.com/notes/04m0fUTm0ZVLHsV7rsGI9gKaQ#Bewaarde_foto

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie taal en goed sfeerbeeld! Heb er van genoten P.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Bitterballenbruid

I love bitterballen so much... I married a Dutchman.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

%d bloggers liken dit: