Onderwaterbeton R-Road testbench

foto4Begin maart was zichtbaar hoe de groutankers werden aangebracht die uiteindelijk de vloer moeten verankeren. Begin deze week werd de 1,5 meter dikke betonnen vloer onderwater gestort. Markant detail was dat door een wel heel scherpe planning de constructie van het “gebouw” juist drie dagen tevoren in een enorm tempo was neergezet. Het manoeuvreren van de betonpomp tot in het gebouw werd daardoor een ware uitdaging voor de machinist die de enorme pomparm met een afstand bediening tot in alle hoeken van de put moet loodsen.

Voor het onderwater storten door OTN Onderwater techniek Nederland) uit Weert, een onderdeel van Strukton Civiel, was zelfs een duiker voor de voorbereidende werkzaamhedenen het zekeren van de betonankers in het koude water bezig. Om een gelijkmatige verdeling te bereiken van de vloer, werd continue vanaf een in de put drijvend ponton met radarsystemen gepeild of het beton zich gelijkmatig kon verdelen en zich op de juiste diepte van ca 7 meter bevindt. De massa water zal pas na een week of 4 worden weggepompt, als de wanden genoeg zijn uitgehard om de druk van de omliggende bodem te weerstaan.

Het storten onderwaterbeton omvat werkzaamheden die uiteenlopen van het voorbereiden van bouwkuipen voor betonstorten tot het daadwerkelijk onderwater storten van beton. Ook het controleren de uitharding van de wanden en van het waterpeil ten tijden van het betonstorten behoort tot de vele werkzaamheden die OTN uitvoert.Categorieën:Automotive Shared Facilities

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

Darling Doormat

Wit and Shit on Crete

%d bloggers liken dit: