De Automotive Campus groeit als nooit tevoren

zuilDeel uitmaken van de Automotive Campus Helmond betekent deel uitmaken van een zeer compleet en profijtelijk netwerk.
De deur staat open voor engineering, toeleveranciers, onderzoekers, testers, studenten, de MKB-er en startende bedrijven.
De Campus is een ware ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Uiteraard biedt het Automotive Business Center ruim plaats voor bedrijven die zich willen vestigen te midden van deze Hot-Spot. Voor de flexwerkers en startende bedrijven kan de Automotive Campus faciliteren (shared-werkplaatsen, -laboratoria, -kantoorruimte).
Ook vormt de Campus het middelpunt voor Smart en Green Mobility, met haar innovatieve bedrijven, de verkeerscentrale Zuid (RWS) en het Europese proeftraject voor de deur : de A270.

studentenNaast de nauwe samenwerking met de bedrijven, gemeentelijke en provinciale overheden vinden ook studenten van alle type opleidingen hun weg naar de Automotive Campus: Alle MBO, HBO en WO Automotive richtingen  zijn op de Campus gehuisvest.
Denk hierbij aan de TUe, Fontys Eindhoven, de HAN Arnhem, de HRO uit Rotterdam, het Summa College maar ook aan bedrijven als Innovam,  hét kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche.
Recentelijk onderging het hoofdgebouw en haar directe omgeving een enorme upgrade.
Niet alleen zien we reeds uiterst moderne laboratoria, werkplaatsen en testfaciliteiten, maar ook ontstaat er meer en meer een prachtige plek om te werken, samen te werken en uiteindelijk succesvol te kunnen zijn !

Campus2025Voor de nabije toekomst zijn dan ook ambitieuze groeiplannen uitgewerkt, zowel op het gebied van de bebouwing als ook van site management en groen- en parkbeheer. En dat is nodig, immers met de groei die de Campus momenteel doormaakt zal er moeten worden geïnvesteerd in een uniek Automotive Campus met een zeer hoge nationale en ook internationale toegevoegde waarde!

Het Campus acquisitie team is dan ook trots om zeer relevante “leads” op deze unieke plek te hebben kunnen wijzen.
Hieronder stellen een aantal bedrijven zich voor, die zich in de zomermaanden 2015 hebben gevestigd .

akd-logoAKD is met 180 advocaten en notarissen een van de grootste advocaten- en notarissenkantoren van Nederland. We hebben vestigingen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam en Brussel. Automotive is voor AKD een belangrijk aandachtsgebied. AKD kan veel automotive (gerelateerde) bedrijven tot cliënt rekenen. Omdat het belangrijk is te midden van de Automotive actief aanwezig te zijn hebben ze er voor gekozen vanaf de AutomotiveCampus te werken.
(lees meer)

logolangfarmerSinds 1 juli is Farmertronics op de Automotive Campus gevestigd. Men heeft bewust voor deze plek gekozen omdat de Automotive Campus een waterstof vulstation heeft. Farmertronics kan als kleine speler alleen maar succesvol zijn door de samenwerking met andere partijen aan te gaan en daar leent het open karakter van de Automotive Campus zich bijzonder goed voor.
(lees meer)

Logo AW Projects finalAW-Projects heeft zich sinds 1 juli 2015 op de Automotive Campus te Helmond gevestigd. AW-projects richt zich op projectthema’s binnen de binnen de driehoek “strategy, innovations & operations”. Velen kennen AW-projects van het succesvolle HTAS Innovation Programme, waar een 100 – tal organisaties gezamenlijk zo’n 70 R&D en Enabler projecten voor de automotive sector op konden starten.
(lees meer)

logoAutomanVanaf 1 september heeft ook Automan zich gevestigd op de AutomotiveCampus. De medewerkers van Automan werven, selecteren en bemiddelen ambitieuze professionals die vaart willen geven aan hun carrière in de Automotive branche. Opgericht in 1986, is Automan het oudste in automotive gespecialiseerde human capital bureau in Nederland.
(lees meer)

logo_vtron_pms dec2013V-tron levert op maat gemaakte oplossingen voor haar vier pijlers: Fleetmanagement, Driver behaviour, Carsharing & Dodehoekdetectie. Op dit moment is V-tron betrokken bij de projecten: Spookfiles A58, Compass4D en VIBe. V-tron heeft een tweede vestiging geopend in Nederland, naast Deventer ook op de Automotive Campus in Helmond. Dit om dichter bij de Automotiveregio te staan.
(lees meer)

ACE-Mobility-logoOok het ACE (Automotive Center of Expertise) heeft haar intrek genomen op de AutomoitiveCampus. ACE is het kenniscentrum voor toegepast Automotive onderzoek en onderwijs waarin de Automotive instituten van de Hogescholen Rotterdam, Fontys, die van Arnhem en Nijmegen en het bedrijfsleven samenwerken.
(lees meer)

GMT-LOGO-2Naast de bestaande activiteiten vanuit het bedrijf in Utrecht zal Green Motion Technologies per 1 september haar intrek nemen in de Flex-office van de Campus. GMT is een innovatie bedrijf gespecialiseerd in tandwielen. Met unieke algoritmes ontwikkelen zij de meest efficiënte tandwielen voor de automotive, luchtvaart en maritieme sector.
(lees meer)

 

logo RDW 2008De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. Het is duidelijk dat de Campus ontwikkelingen op het gebied van Intelligente Transport Systemen en  zelfrijdende voertuigen ook de aandacht trekt van de RDW. Vanaf eind augustus zal de RDW ook te vinden zijn op de AutomotiveCampus.
(lees meer)

Meer informatie is altijd op te vragen via mij of via de website van de AutomotiveCampus.

 

 

..

 

 

.

 Categorieën:AutomotiveCampus, Helmond

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

Darling Doormat

Wit and Shit on Crete

%d bloggers liken dit: