Backstage DITCM Experience Center


DITCM-Experience-Center-AutomotiveNLHelmond_PressVisuals-8895Het DITCM (Dutch Integrated Test site for Cooperative Mobility) Experience Center op de AutomotiveCampusNL te Helmond is op 20 september feestelijk geopend door Yvonne van Mierlo, wethouder Economische Zaken van de Gemeente Helmond. Het Center biedt een interactieve beleving van de nieuwste innovatieve smart mobility technologieën. Dit kan binnen zowel het zakelijk netwerk, als ook tijdens voorlichtingsdagen voor algemeen publiek. Kortom voor ieder die zich interesseert voor innovaties die de verkeersveiligheid, comfort en doorstroming van het verkeer bevorderen.

Doel van het Experience center is verder dat bedrijven, overheden en kennisinstellingen van elkaar leren bij de invoering van smart mobility systemen. Hiertoe is deze contextrijke ruimte geschikt gemaakt te vergaderen, te presenteren etc. Uiteraard zijn alle moderne vergader hulpmiddelen aanwezig, zoals beamer, wireless, en conference call apparatuur.
In deze blog volgt een foto- en beeldverslag van de voorbereidingen in de ruimten, zoals zijn uitgevoerd in de enkele weken voor de officiële opening.

De beleving door diverse Demo’s
DITCM-Experience-Center-AutomotiveNLHelmond_PressVisuals-8925Zo staat er bijvoorbeeld een simulator opgesteld waarbij te zien is hoe je op je navigatiesysteem adviezen krijgt om bij een naderend stoplicht juist door groen te kunnen rijden. Maar ook hoe je informatie krijgt over de auto’s vóór je of van de borden die zich (nu nog) boven of naast de weg bevinden. Verder is te zien hoe auto’s automatisch hun snelheid synchroniseren aan de hand van verderop rijdende voertuigen (platooning).
Kortom het Center biedt de mogelijkheid om afwisselend technologische ontwikkelingen te demonstreren.

Het ontwerp
Al in een vroeg stadium is het voor ontwerp plattegrondGo Gumtree benaderd om de eerste ideeën uit te werken. Hiertoe moest uit enkele bestaande ruimten één nieuwe geïntegreerde ruimte gecreëerd worden.  Een nieuwe werkplek met spectaculaire uitstraling, tevens ontmoetingsplek met expositiemogelijkheden voor een wisselend scala van presentaties en simulaties. Uiteraard ook een comfortabele vergadertafel voorzien van alle moderne multimedia mogelijkheden, vergadertelefoon, beamer etc.

Reserveringen
Deze ruimte is ook vanaf heden te reserveren bij het Campus secretariaat

De bouw
In de hiernavolgende subpagina’s een terugblik met foto’s naar de opbouwdagen voorafgaand aan de opening:

(enkele zoals de bovenstaande foto’s: met dank aan AutomotiveNL en Pressvisuals)

Week 1:  2.. 6 september
Week 2:  9..15 september
Week 3: 16..20 september

MissDITCM

De opvallende affiche aan de voorzijde van de centrale deur


Pages: 1 2 3 4


Categorieën:AutomotiveCampus, Helmond

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Bitterballenbruid

I love bitterballen so much... I married a Dutchman.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

%d bloggers liken dit: