Automotive Systems Design: de automotive engineer klaar voor de toekomst

2013-10-04 13.04.08Te gast op de AutomotiveCampus:   een 13 tal nieuwe trainees vd PDEng opleiding Automotive Systems Design (TUe) onder leiding van Peter Heuberger. De studenten waren net als de voorgaande jaren afkomstig uit diverse landen om ons heen, en verder… Polen, Rusland, Griekenland, India, Iran etc… Naast het hartelijke welkom op de Campus ook presentaties van Duvedec (Hans Beumer) en na een stevige lunch in de gemeenschappelijke eetzaal van de Campus ook een pittige verhandeling en demonstratie bij TNO door Riné Pelders en Tjerk Bijlsma.

Vanuit de AutomotiveCampusIMG_1900 te Helmond is veel eraan gelegen om opleidingen van alle niveaus (MBO, HBO en WO) vloeiend in elkaar te laten overgaan, met elkaar te laten samenwerken.
Immers dat is ook wat in de industriële werkomgeving wordt verlangd. AutomotiveNL draagt hiertoe krachtig bij, en ondersteunt de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn in het Automotive onderwijs.
De campus faciliteert in die zin tal van workshops en trainingen maar ook in lesruimten voor Automotive professionals.
WP_20131004_006Studenten die in een dergelijke  contextrijke omgeving gewend zijn te opereren hebben ook nog eens betere kansen op de arbeidsmarkt. Naast de intense samenwerking met de HBO Automotive Centers of Expertise (ACE) en de MBO Automotive centers (MAC) is er ook een sterke samenwerking met de technische Universiteit Eindhoven. Waarbij in dit geval de TU/e Graduate School.

TU/e Graduate School
Het onderwijs na de bachelor is binnen HBOWOschakelprogrammade TU/e vormgegeven in de TU/e Graduate School. De Graduate School bestaat uit 15 graduate programma’s, die allemaal gericht zijn op één specifiek onderzoeksdomein. Een graduate programma bevat één of meerdere masteropleidingen, met daarna mogelijkheden om binnen datzelfde domein een technologische ontwerpersopleiding of promotietraject te doen.

Ontwerpersopleidingen
IMG_1901Na afronding van een masteropleiding kan begonnen worden aan een loopbaan als technologisch ontwerper in de industrie of het bedrijfsleven .De opleidingen worden verzorgd onder de vlag van het Stan Ackermans Instituut. Het instituut opereert sinds medio 2006 namens de drie Nederlandse technische universiteiten als 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute.
De ontwerpersopleidingen zijn tweejarige, betaalde opleidingen op het gebied van technologisch ontwerpen.

Met het aanbieden van de technologische ontwerpersopleidingen speelt de TU/e in op een behoefte van de Nederlandse hightech industrie. Zij heeft behoefte aan ervaren ontwerpers, die in staat zijn om complexe nieuwe producten en processen te ontwerpen. Ontwerpers die innovatieve oplossingen bedenken. Met een mastertitel beschikt men weliswaar over de nodige theoretische basis, maar ruime praktijkervaring ontbreekt nog. Tijdens de  ontwerpersopleiding wordt essentiele praktijkervaring opgedaan
De TU/e kent 6 ontwerpersopleidingen waaronder het Automotive System Design programma (ASD)

Het Automotive System Design programma
ASD 2013 red
De context van het ASD programma is “Smart Mobility” en al haar maatschappelijke facetten.
De focus ligt op de multidisciplinaire aspecten rond het ontwerp binnen een projectmatig R&D van high-tech automotive systemen.
Naast support van 5 TUe afdelingen komt het programma ook tot stand in samenwerking met AutomotiveCampusNL te Helmond en aan de campus gerelateerde bedrijven.

Aan de orde komen typische Automotive issues zoals die rond Mens en Technology,  software maar ook engineering gerelateerd aan “electric mobility”, “smart traffic”- en “driver assistance” systemen.  Gedurende 15 maanden worden nieuwe technologieën onderwezen, verdiept en uitgebreid.
De helft van de tijd wordt er aan actuele projecten gewerkt toegewezen door onze industriële partners. (DAF, VDL, TomTom, ABB, NXP, Punch Powertrain etc..).
Dat kunnen ook projecten zijn voortvloeiend uit intensieve samenwerking met researchafdelingen binnen TNO, TTAI and Benteler Engineering op de AutomotiveCampusNL.
De andere helft van de tijd wordt besteed aan het volgen van gerichte cursussen en workshops .

We wensen ook deze kandidaten veel succes en vooral een aangename en leerzame tijd onder andere op de AutomotiveCampusCategorieën:AutomotiveNL, educatie

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

Darling Doormat

Wit and Shit on Crete

%d bloggers liken dit: