Backstage DITCM Experience Center


week 3: 16-20 september
In de laatste week voor de officiële opening was het zaak dat de ruimte volledig werd voorbereid op de komst van de diverse demo’s. Verschillende bedrijven hebben zich al aangemeld om ook in de toekomst presentaties en applicaties te plaatsen.

het opstellen van de demo’s
2013-09-19 18.29.34Zo heeft de TUe een opstelling met robotautootjes opgesteld, waarbij “Cooperative Driving”  gedemonstreerd kan worden. Het gaat om de bekende tafelopstelling zoals we die met succes al mochten benutten tijdens vele eerdere evenementen. Draadloze communicatie wordt gebruikt om snelheid en onderlinge afstand tussen voertuigen aan te passen. Een applicatie geschikt voor auto’s met  Cooperative Adaptive Cruise Control (C-ACC). Deze demo wordt overigens enkele weken voor een update naar de TUe teruggebracht.

Vehicle-to-vehicle communication
Van NXP en Cohda Wireless kregen we een opstelling roadsideunitmet een “communicerend” stoplicht, met informatie over groene golf en dergelijke. Op die manier  kan er met aangepaste snelheid gereden worden, en ontstaat er een vloeiende verkeers-doorstroming en wordt er brandstof  bespaard. Dergelijke  communicatie is gebaseerd op zgn ‘RoadLink’ modules, waarbij door NXP chips de standaard IEEE802.11p voor Voertuig-tot-voertuig communicatie geïmplementeerd wordt. De modules zelf communiceren over een gereserveerde frequentie van 5.9  GHz.

de vensterbank
DITCM-Experience-Center-AutomotiveNLHelmond_PressVisuals-8591Op de vensterbank zijn voorzieningen gemaakt om een groot aantal nog door diverse bedrijven aan te leveren toepassingen te demonstreren. Naast plaatsingsmogelijkheden van tablets, monitoren en dergelijke, zijn er kastruimten aangebracht voor servers, voeding en netwerkaansluitingen. De ramen die achter de decoraties boven de vensterbank schuilgaan zullen aan achter– naar buiten gekeerde zijde een decoratie krijgen, zodat ook van die kant de DITCM Experience er representatief uitziet.

Enkele applicaties zijn speciaal voor de openingsdag reeds opgesteld en draaien op tablets:

Contrast project
Te zien is hoe een weggebruiker tussen Helmond en Eindhoven kan profiteren van zgn “V2x based driver advise applications” zoals hier ontwikkeld in het project Contrast met TNO, TomTom en Imtech . Binnen de bebouwde kom wordt er een snelheidsadvies gegeven bij het naderen van kruispunten en op de A270 informatie over een mogelijke nadering van een file.

de ITS Modeller is een gesimuleerde omgeving ontwikkeld door TNO TomTomopstellingom de effecten van al dergelijke systemen te bestuderen op verkeersstroom, veiligheid en milieu.

Tomtom plaatste nog een zuil waarin te zien is dat Tomtom niet alleen in een PDA omgeving gebruikt wordt, maar ook verkrijgbaar is als deel van een totaal infotainment module ingebouwd door de Automobielfabrikant zelf

de driving simulator demo van Imtech laat een gesimuleerde display van een auto zien (en horen) geheel uitgerust met coöperatieve technologie. Denk aan informatie zoals timing naar groene stoplichten, plaatselijke snelheidslimieten, wegkant informatie, relatieve snelheden naar andere weggebruikers etc.
Hier kun je zelf plaats nemen achter het stuur en een grommende , snel ogend voertuig bedienen. Het zal niet gemakkelijk zijn je aan de snelheidsadviezen van de meekijkende applicatie te houden. Het simulatieprogramma zelf is een in Linux geschreven toepassing die communiceert met het tablet op het dashboard. via een eigen wireless netwerk worden stuurwiel en pedalenset gekoppeld. Het inregelen van deze applicatie door Imtech was een beleving op zich!

terug naar pagina 1
Week 1: 2..6 september
Week 2: 9..15 september


Pages: 1 2 3 4


Categorieën:AutomotiveCampus, Helmond

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Margo Hermans

Blog what you live, don't live to blog.

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Bitterballenbruid

I love bitterballen so much... I married a Dutchman.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs