bouw DITCM Experience Center gestart

voorzijde DITCM vs 2Begin van deze maand ging in het Automotive House de verbouwing van de voormalige bibliotheek en de AFB ruimte van start. Samen met ook nog eens de belendende vergaderruimte van Fier BV, is nu de langverwachte ruime en in het oog springende Show-Case ontstaan; een aanwinst speciaal bestemd voor het volledig nieuwe DITCM Experience Center. Een enorme boeiende en indrukwekkende blikvanger in ons Automotive House !!

In de eerste week van september zullen we onze eigen bouwheer vd Ven als ook de interieurontwerpers van Go-Gumtree nog hard aan het werk zien.

De officiele opening staat gepland op 20 september aanstaande.

 

Het aanzicht van de nieuwe ruimte vol met Demo’s en interactieve informatieschermen en de aanlooproute door het Automotive House zal straks ronduit spectaculair te noemen zijn:

voorzijde DITCM vs 2Wat is DITCM

DITCM experience centreDITCM staat voor “Dutch Integrated Testsite Cooperative Mobility”, en omvat onder andere de volgende aspecten, welke uiteraard duidelijk in het nieuwe DITCM-Experience Center van het Automotive House zichtbaar zullen zijn.

Succesvolle praktijkproeven

effectstudiesEen deel van de snelweg A270 tussen Eindhoven en Helmond wordt gebruikt voor een paar bijzondere praktijkproeven, die aantonen wat er inmiddels mogelijk is dankzij communicatie tussen auto’s onderling en met infrastructuur langs en in de weg. Deze coöperatieve systemen zijn een efficiënte oplossing in het terugdringen van spookfiles, opstoppingen die zonder aanwijsbare oorzaak ontstaan. Tientallen auto’s worden uitgerust met een communicatiesysteem, terwijl een andere reeks het zonder moeten doen. Beide groepen krijgen een schokgolf te verwerken. Onder dezelfde omstandigheden blijkt de eerste groep veel sneller en gelijkmatiger te reageren dan de tweede. Een volgende proef laat zien dat het uitrusten van tien tot twintig procent van de auto’s met slimme communicatiesystemen al tot aantoonbare resultaten leidt. De praktijkproeven hebben internationaal veel belangstelling getrokken. In toenemende mate doen buitenlandse partijen een beroep op de DITCM-testomgeving.

Techniek en gedrag

cooperatieve technologyDe DITCM-partners verstaan onder samenwerken niet alleen het ‘efficient delen van middelen en faciliteiten’, maar vinden het minstens zo belangrijk samen een visie te delen. Daarmee kunnen bedrijven, overheden en kennisinstellingen vanuit hun eigen innovatieagenda’s gezamenlijke doelen realiseren. Daarom ontwikkelde DITCM samen met AutomotiveNL en Connekt een roadmap voor smart mobility, waarvan het startdocument reeds tijdens Intertraffic 2010 is gepresenteerd. Hierin wordt een visie ontvouwd voor de lange termijn om slimme mobiliteit in ons land te realiseren. Een belangrijke trend is het in de auto brengen van informatie die nu langs de snelweg wordt gegeven. Denk aan adviezen over snelheid of te volgen route bij incidenten die de bestuurder via apparatuur in de auto te zien of te horen krijgt. Het succes van slimme technologieën staat of valt bij hoe de gebruiker ermee omgaat. Vandaar dat TNO in DITCM expertise inbrengt over menselijk gedrag en het effectief beïnvloeden daarvan.

meer over DITCM

Contactpersoon voor DITCM: Joelle

ir. A.W.J.C. (Joëlle) van den Broek

contact opnemen?  088 866 55 92Categorieën:AutomotiveCampus, Helmond

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Jan Wouters

Author, blogger, speaker about current mobility trends

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Jan Wouters

keynote speaker, programmamanager, schrijver over de toekomst van automotive / mobiliteit

Matroos Beek

Grensgevallen

Deborah Hamar

Just me . . .

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Michiel Roukens

Blog voor de economische avonturier

wordpress tips

tips & advice on wordpress.com blogs

frans louter

'het kan verkeren'

Darling Doormat

Wit and Shit on Crete

%d bloggers liken dit: